Párolt mogyorós- vagy diósszelet
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók a tésztájához
- 30 dkg vaj
- 45 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 db tojás
töltelékhez
- 20 dkg málnalekvár
- 30 dkg dió vagy mogyoró
- 45 dkg cukor
- 8 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához valókat összekeverjük, fél cm-esre kinyújtva előmelegített sütőben alsó lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral. A darált diót vagy mogyorót a tojásfehérjével egy edényben felforraljuk. Vigyázzunk, ne főzzük! A lekvárral megkent tésztára kenjük, és visszatesszük sütőbe 15-20 percre. Ha kihűlt, felvágjuk kb. 3 cm-es szeletekké.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.